15. lokakuuta 2013

Brussels

Viime viikko vierähti siis Brysselissä. Ihana kaupunki ja huippu reissu! En olisi ihan uskonut, että matkasta tulee näin mahtava, mutta niin vain kävi. Luullakseni Bryssel ei herätä kovinkaan suuria intohimoja, mutta voisin kyllä lähteä toistekin. Ei vähiten vohveleiden ja kaikkien niiden ihanien suklaakauppojen takia. :)

Reissussa olin ystäväni kanssa, joka oli maakuntaliiton edustajana Open Days -päivillä, jonne minäkin sitten ilmoittauduin. Viikkoon mahtui niin suurlähetystön cocktail-tilaisuutta kuin Pohjois- ja Itä-Suomen EU-toimistoon tutustumista. Todellisia once in a lifetime -tilanteita!

Kuvia tuli otettua oletettua vähemmän, koko ajan oli niin paljon tekemistä ettei kameraan ehtinyt juurikaan tarttua. Tässä kuitenkin joitakin paloja.


Ajattelin sitten vähän leikkiä yökuvausasetuksella, vaatii vielä perehtymistä.


Seuraava ja ylemmät kuvat ovat Grand-Placelta, keskusaukiolta. Ihania taloja ja ihania valoja pimeän aikaan. (Bongasin muuten yhdet jouluvalot Brysselistäkin, jos EU:n pääkallonpaikalla niin miksen sitten minäkin, mitkähän valot saisin vaivihkaa ujutettua...)


Belgialaiset sarjakuvapiirtäjät näkyivät katukuvassa, muun muassa Niilo Pielisen luojan Peyon kuvituksia näkyi siellä täällä.


Asian ytimessä. Taustalla Euroopan parlamentti.


Parc du Cinquantenaire/Jubelpark


 Palais de Bruxelles/Koninklijk Paleis van Brussel


Keskusaukio päivällä, nuo rakennukset oli niin mahtavia! 



Tintti-kauppa. Vaikka ei olisi niin innostunut Hergén tuotannosta tai sarjakuvista ylipäätään, oli kauppa näkemisen arvoinen.


Näkymä hotellihuoneen ikkunasta. Kivenheiton päässä olivat niin Grand-Place kuin Gare de Bruxelles-Central/Station Brussel-Centraal.


No, kaikenlaisen kultturellisen ja muun korkealentoisen hypäkän vastapainoksi kävimme myös Hard Rock Cafessa syömässä. Hinta-laatusuhteeltaan ihan jees paikka, mutta annoksesta olisi hyvinkin syönyt kaksi henkeä. 



Leikitäänkö vähän lisää yökuvauksella?


...ja muilla säädöillä?


Yksi Brysselin kuuluisimmista nähtävyyksistä, Manneken Pis. Patsas ei todellakaan ole koolla pilattu, mutta turistikrääsää siitä näytti olevan tehty sitten senkin edestä. Mikä tahansa turistikaupan vakiokamaan kuuluva asia olikin kyseessä, oli siitä tehty myös Manneken Pis -versio. Ilmeisesti patsaalle on myös tehty vaatekerta poikineen, mutta nyt tyyppi esiintyi ihan ilkosillaan.



Kaunista, vanhaa, ihanaa. Niska on vieläkin kipeänä siitä kenottamisesta ja yläilmoihin tuijottelusta. Voisin viettää matkoilla tuntikausia vain tuijotellen vanhoja rakennuksia.


Ostin myös itselleni ihan pienen tuliaisen, eli oikeammin sanottuna valmistujaislahjan eräästä liikkeestä...


Paketin avaan kuitenkin vasta joulukuussa sitten kun paperit ovat kädessä, siihen asti nautin kauniista paketoinnista ja ihanan turkoosista väristä. Nyt todella ymmärrän miksi Tiffanya niin hypetetään, ihana liike, ihanaa palvelua, ihania koruja, sanoinko jo tarpeeksi monta kertaa ihanaa? Parin kuukauden päästä näette sitten, mitä paketista paljastuu. (Ja mihin matkabudjetissa oli varaa, köh. Sen verran voin paljastaa, että mitään timantteja en todellakaan ostanut. Hyvä kun uskalsin katsoakaan niihin vitriineihin päin.)

Belgia on muuten sikäli mukava maa, että ihmiset vaikuttivat ainakin Brysselissä ystävällisiltä, palvelu oli pääsääntöisesti todella hyvää, ja kaikki puhuivat todella hyää englantia. Bonus myös maan kaksikielisyydestä, vaikken ranskaa osaa juuri sanaakaan, sai hollanninkielisistä teksteistä jotenkuten selvää saksan ja englannin pohjalta.

Last week I was in Brussels. Great city, wonderful views, nice people and some turqoise shopping... Tiffany&co is the place where I bought a graduation gift for myself. I'm keeping everybody in excitement until December, when I get my degree ready. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti