13. maaliskuuta 2014

Eilat

Terveisiä Eilatista! Ja samalla pahoittelut tästä aiottua pidemmästä hiljaisuudesta. Tämä viikko on mennyt matkasta toipuessa (olimme sunnuntain-maanantain välisenä yönä kotona vähän ennen yhtä), töihin taas totutellessa ja pyykkiä pestessä.

Laitan tähän ensimmäiseen Eilat-postaukseen maisemakuvia, ja toiseen sitten ne vähät asukuvat mitä tuli kuvailtua. Muutenkin otimme tosi vähän kuvia, loma meni siis ihan puhtaasti lomailun merkeissä. Makasimme vain hotellin uima-altaalla ja yhtenä päivänä rannalla, välillä käytiin vähän tutkimassa ympäristöä ja syömässä.

Tästä aloitettiin... Tulopäivä oli harmaa, ja muutenkin viikolla ilma oli ihmeen usvainen, vaikka aurinko paistoikin ja lämmintä oli joka päivä +30 tietämillä.

Sarjassamme väärät asetukset kamerassa. Mieheni oli löytänyt tämän patsaan, ei mitään tietoa mitä se esittää.

Näkymä hotellihuoneemme ikkunasta.Kissoja liikkui tosi paljon vapaana. Lukemani mukaan kulkukissat otetaan Eilatissa kiinni, leikataan, ja päästetään taas vapaaksi pyydystämään rottia ja muita pikkuötököitä. Aika fiksua tuholaistorjuntaa minusta.

Jopa erään kaupan näyteikkunassa päiväuniaan veteli kissa, en sitten tiedä oliko kaupan omistajan vaiko ihan kulkukissa.
Kukkia oli tosi paljon ympäriinsä, etenkin hotelleiden lähistöllä. Ilmeisesti pelargonit ovat jotain peruskukkia tuolla, sillä niitä oli ihan joka paikassa ja muita kukkia oli sitten vähemmän.

Eilat oli kyllä hieno kokemus, paljon luin netistä ennen matkaa kertomuksia kamalasta turvatarkastuksesta, mutta meidän osaltamme kaikki sujui oikein hyvin ja jouhevasti. Ovdan kentältä lähdettäessä virkailija esitti muutaman kysymyksen, jonka jälkeen ruumaan menevä laukku läpivalaistiin ja sitten homma jatkuikin normaalin lentokenttäproseduurin mukaisesti. Muutenkin asiat tuntuivat hoituvan hyvin, kaupungilla oli tosi mukava kävellä ihan yksikseenkin, kertaakaan ei tullut turvaton tunne. Eilatista puuttuvat esimerkiksi Kanarialta tutut sisäänheittäjät ja muut huutelijat. Myös paikallisia näkyi melko paljon. Israelissahan ollaan kovin tarkkoja turvallisuudesta, jokaisen hotellin ovella oli aseistetut vartijat, ostoskeskuksiin mentiin metallinpaljastimen läpi ja vartijan ohi ja katukuvassa näkyvillä armeijassa olevilla oli lähes kaikilla ase mukana.

Ruoka oli pääsääntöisesti tosi hyvää, ja annokset olivat isoja. Joka ikinen päivä olisi tehnyt mieli jälkiruokaa, mutta pääruuan jälkeen en yksinkertaisesti jaksanut, sen verran isoja pääruoka-annokset olivat. Eilatissa suurin osa ravintoloista taisi olla ei-kosher-ravintoloita, joten koshersäännötkään eivät aiheuttaneet päänvaivaa. Itselleni Israelin ruokakulttuuri sopii tosi hyvin, sillä en tykkää sianlihasta enkä äyriäisistä, eikä kumpiakaan ole saatavilla ravintoloissa. Hintataso oli ravintoloissa ja muualla ihan Suomen tasolla, hedelmät ja vihannekset taisivat olla selvästi halvempia.

Tässäpä vähän kokemuksia, matkasta jäi sellainen olo, että haluan joskus tuonne uudestaan. Sitten voisi jo tutustua vähän muuhunkin kuin Eilatin keskustaan ja hotellialueeseen, nyt emme jaksaneet lähteä edes kuuluisille delfiini- tai korallirannoille. Myös matkatoimiston järjestämä retki Jordanian Petraan jäi vähän kaivelemaan, hintaa olisi ollut vajaa 300€/hlö, joten tällä kertaa ei ihan raaskinut lähteä. Jordanian raja on muuten Eilatista ihan kävelyetäisyyden päässä, rannalta näkyi Jordanian puoleinen rajakaupunki Aqaba.

Our holiday in Eilat, Israel. Great holiday, great weather, great place!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti