12. tammikuuta 2014

Viikon varrelta

Loppiaisviikko on taputeltu kasaan. Viikko alkoi joulukoristeiden pois laittamisella ja jatkui erittäin väsyneiden työpäivien merkeissä.


Tiistaiaamu sujui kuitenkin leppoisasti aamukahvitellen ja samalla vähän dataillen. Koska en aikonut antaa periksi arkeen paluulle, sytytin kynttilän tuomaan tunnelmaa. Onneksi on iltavuorot, niin ehtii välillä aamuisinkin tunnelmoida.


Mallailin vähän uusia lenkkareita, mutta testilenkille en vielä päässyt koska talvi tuli. Jee! Ehkä. Sikäli tilanne on huono, että enää en taida uskaltaa lenkille liukastelemaan, mutta suksille ei ole vielä asiaa. Odotan asianlaidan korjaantumista piakkoin.


Niinkin sattui kuluneella viikolla, etten jaksanut laittaa ruokaa vaan nälän vei pizza. Tämä pinaattiversio ei ollut ehkä maailman paras, mutta ihan jees silti.


Perjantaina pakkasimme kamat ja suuntasimme mökille.


Ja juuri ennen lähtöä DHL:n lähetti koputti ovelle ja toi odottamani paketin. Ei muuta kuin loota autoon ja avaus mökillä.


Paketissa oli muun muassa tämä jakku, joka sopi aika hyvin raitapaidan ja farkkujen kaveriksi. Olen ihan jakkumaanikko, tämä oli varmaan sadas, mutta tällaista mulla ei vielä ollut. Ehkä olisi syytä laittaa jotain vanhemmasta päästä myyntiin.


Tämän paidan lisäksi tilasin toisenkin paidan, mutta se pikku pakana ei suostunut olemaan kunnolla kuvassa. Tämänkin kanssa oli vähän vaikeuksia.


Lauantai-iltana  syötiin talven ekat fonduet. Oli hyvää, patongin lisäksi dippailtiin porkkanaa ja kukkakaalia. Viinikin oli hyvää, vaikka lasi oli aika kaukana oikeaoppisesta. Ei se nyt ole niin nuukaa, varsinkaan mökillä.


Viikonloppuna puuhailtiin myös tällaisten ihanien veijareiden kanssa. Isäni hirvikoiran pennut ovat huomenna kuusiviikkoisia ja maailman suloisimpia vilperttejä.


Hänenkään mielestään tällainen talvi ei ole oikein mistään kotoisin.


Melkein koko joukko koossa. Sanomalehtilakanat alkoivat olla lopussa, joten avuksi otettiin sahanpurua. Ei hyvä, kaikki pennut olivat hetkessä kuorrutettuja puruilla. Menoa se ei tosin haitannut.


Mitäs kuvaat?


On tärkeää jo pienestä pitäen olla mukana kaikessa tarkkaavaisena. Tässä valvotaan lämpölampun säätämistä.

Kotiinpaluu muutama tunti sitten ei sitten ollutkaan niin kovin suloista. Ihanankamalassa rintamamieskodissamme sisälämpötila oli +13 astetta. Ei kiva. Raivokkaan takanpolttamisen ja patterien hehkutuksen jälkeen tilanne alkaa olla jo ihan siedettävä. Pitkään tässä selvittiinkin kohtuullisilla sähkölaskuilla, mutta nyt sille saa nähtävästi heittää hyvästit kesään asti. Huoh.

Näiden myötä toivotan ihanaa, talvista ja reipasta viikonalkua! Pysykää lämpiminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti