30. elokuuta 2013

Fast food

Mitä meillä kokataan silloin kun aikaa ei ole tai ei vaan jaksa hääriä lieden ääressä? Meillä kokataan silloin salaattia, tai vaihtoehtoisesti kaivellaan epätoivoisesti pakastinta jonkun sinne säilötyn valmiin ruuan toivossa. Taannoin salaatinhimo ja juuri tällainen ei-ehdi-mitään -päivä sattuivat samalle päivälle. Nämä meidän salaatit on yleensä sellaisia "kaapinpohjaruokia" (ts. sekaan laitetaan mitä nyt kaapista sattuu löytymään). Tälläkin kertaa kaapista löytyi tonnikalapurkki, avokadoa, kurkkua, tomaattia, fetaa, kurpistansiemeniä, salaatinjämät sekä tuolla jossain alla piilotteleva ruokaisuutta tuova pasta. Eikä aikaa kulu muuta kuin sen verran mitä pastan keittämiseen menee. Joskus salaatissa saattaa olla myös kananmunaa, ja silloin joku muu ainesosa saattaa jäädä pois.


Tämä on sellainen salaatti, jota myös kasvisruokia hieman kaihtava miehenikin suostuu syömään ja josta jopa tykkää. (Ruoka ei kuulemma täytä jos siinä ei ole lihaa... Joopa joo...) Tämä versio on jopa aika tuhti, jos salaattia olisi ollut enemmän olisin jättänyt pastan pois. Usein vaihtelen juuston ja kananmunan välillä, ja jos on enemmän aikaa ja viitseliäisyyttä niin korvaan tonnikalan kanalla. Salaatteja voi varioida loputtomiin kun vain mielikuvitusta riittää, tämä versio on aika perus. Mutta hyvä. :)

One of my favourite dinners: pasta, tuna, feta cheese, cucumber, tomato, lettuce, avocado and pumpkin seeds. Quick and easy, but so good.

2 kommenttia:

  1. Oih, onpa houkuttelevan näköinen annos!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Hyvistä aineksista saa tällainen vähän keskinkertainenkin kokki hyvää aikaiseksi. :)

    VastaaPoista