20. helmikuuta 2013

Blinit

Tehtiin viikonloppuna blinejä, kumpikaan meistä ei ole aiemmin moisia kokeillut tehdä, mutta nyt päätettiin yrittää. Ei muuta kuin tattarijauhoja kaupasta ja hommiin. Prosessi oli aika monivaiheinen, mutta suht helppo, taikinan kohoamisen aikana ehdin tehdä pienen kierroksen kaupungilla ja lopputaikinakin syntyi vaivattomasti. Eniten aikaa meni paistamiseen, me käytettiin lähinnä blinipannua olevaa pientä valurautapannua (ei taida olla oikea blinipannu, vaikuttaa liian isolta siihen). Helpompi olisi ehkä ollut tehdä blinit sellaisella lettupannulla mihin mahtuu useampi pieni kerralla. Sellaista meillä ei kuitenkaan ole, joten näillä mentiin.

Ohjeen nappasin suoraan jauhopussin kyljestä, netissä oli myös monivaiheisempia ohjeita ja mm. sellaisia mihin tuli nesteeksi olutta.

4 dl bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20 g hiivaa
2,5 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria

1,5 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileämmässä (jääkaapissa).
Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Tarjoa kuumana. (Ohje Myllyn Paras)

Me sovellettiin ohjetta sen verran, että laitettiin puolet kermaviiliä ja puolet turkkilaista jogurttia, sekä käytettiin tavallisen hiivan asemesta kuivahiivaa. Omaan makuun suolaa olisi voinut olla vähän enemmän, mutta toisaalta suolaiset lisukkeet pelastivat aika paljon. Meillä oli lisukkeena mätiä, smetanaa, punasipulisilppua, kylmäsavulohta, sienisalaattia ja cocktailkurkkuja. Ja oli muuten hyvää, tätä tehdään meillä toistekin! Aivan loistava talviviikonlopun ruoka.

Kauhean kauan eivät nälkäiset syöjät malttaneet kuvaamiseen käyttää aikaa, joten on tyytyminen vain yhteen kuvaan... :)

Last weekend me and my husband made some blinis. First time ever, but fortunately these happened to succeed. Also quite easy to made, and taste was very good.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti