14. heinäkuuta 2013

Summer holiday part 2

Jatketaan Pyhtään Kaunissaaren kuvilla, edellisessä postauksessa oltiinkin jo matkalla saareen. Kaunissaareen pääsee ainakin tänä kesänä ainoastaan Kotkan Sapokasta. M/S Vire puksuttaa matkaa hitusen reippaan tunnin verran. Ne onnelliset, joilla on oma vene, pääsevät tietysti saareen oman aikataulunsa mukaan. Vierasvenesatamassa vuorokausimaksu oli muistaakseni 18€. Kesä kesältä mun venekuume vain nousee, olisi niin ihanaa viettää kesäloma vesillä tutustuen meriluontoon ja kaikkiin kauniisiin satamiin. Siksi kiinnitän huomiota tuollaisiin pieniin seikkoihin, jotka eivät mua koske mitenkään. :) Unelmaretki veisi täältä länsirannikolta rannikkoa pitkin matkaten Saimaan kanavaan ja sitä myöten Saimaalle. Vielä en ole keksinyt miten veneen saisi sieltä kotiin ilman, että täytyisi kulkea sama matka takaisinpäin, mutta eiköhän tässä ole aikaa suunnitella, sen verran budjetin ulkopuolella sopivat matkaveneet ovat. :D




Mutta takaisin Kaunissaareen, saarelta löytyy kauppa, ravintola sekä monenlaista nähtävää. Rantautuessa tunnelma oli vähän kuin Saariston lapsista, samoin käveleskellessä pitkin saarta. Ravintolaa emme valitettavasti testanneet, tässä vaiheessa kärsin vielä ruokamyrkytyksen jälkimainingeista eikä ruokaa tehnyt mieli. Muutaman saaressaolotunnin vietimme käveleskelemällä pitkin saarta (paljon jäi tosin vielä näkemättä) ja nauttimalla auringosta pienellä kivikkorannalla. Ranta oli täynnä pienehköjä, pyöreitä kiviä joten kovin mukavasti ei rannalla voinut lötkötellä, mutta aika kului mainiosti isommalla kivellä istuskellen ja kirjaa lukien.









Kaunissaari oli kaikenkaikkiaan kokemuksena tosi mukava, ensi kerralla ollaan saaressa vähän pidemmän aikaa ja pakataan piknikkori mukaan sekä tutustutaan saareen paremmin. Suosittelen kyllä tutustumaan paikkaan, mikäli sattuu liikkumaan Kotkassa tai veneilemään seudulla. (Viimeiset kolme kuvaa ovat kotimatkalta, kahdessa viimeisessä Kotkan Mansikkalahti.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti